2012 m. liepos 4 d., trečiadienis

Mus konsultuoja: pristatome scenarijų planavimo ekspertus

Projekte LiBiTOP numatyta taikyti vis dar naujove Lietuvoje laikomą scenarijų planavimo (angl. scenario planning) metodą. Šis metodas jau seniai taikomas užsienio šalių privačiame ir viešajame sektoriuje. Siekiant užtikrinti Lietuvos valstybinės reikšmės ir apskričių viešųjų bibliotekų ateities scenarijų kūrimo tyrimo kokybę projekto tyrėjus konsultuoja užsienio ekspertai. Birželio 12-14 d. ekspertai lankėsi Lietuvoje, susipažino su tiriamosiomis bibliotekomis, dalyvavo seminare su Lietuvos bibliotekininkystės ir mokslo ir studijų sistemos įžvalgos tyrimo grupės atstovais. Norėtumėme trumpai pristatyti užsienio ekspertus.

dr. Alex D. Wright
Aleksas yra mokslininkas bei konsultantas, dirbantis strategijų kūrimo srityje, ypač taikant scenarijų planavimo metodus strategijoms kurti. Jis dėsto Atviro universiteto verslo mokykloje, Jungtinėje Karalystėje. Aleksas intensyviai dalyvauja tarptautiniuose ir nacionalinėse projektuose padedamas verslo ir viešojo sektoriaus organizacijoms sukurti strategijas ir pasiekti savo tikslų. Jis konsultavo scenarijų planavimo klausimais kuriant prestižinę Oksfordo universiteto Templtono kolegijos Vadovų rengimo programą. Aleksas aktyviai skleidžia patirtį tarptautinėse konferencijose, kuriant ir įgyvendinant studijų programas, skelbia straipsnius prestižiniuose tarptautiniuose vadybos mokslo žurnaluose. Aleksas turi didžiulę scenarijų planavimo metodo taikymo patirtį. 2003-2007 metais jis konsultavo Accor verslo ir laisvalaikio viešbučių grupę ir dirbo su Novotel ir Mercure viešbučių tinklų valdymo komandomis. Šiame projekte jis vadovavo tris metus trukusiam scenarijų kūrimo procesui. Aleksas aktyviai įsitraukęs į viešojo ir privataus sektoriaus organizacijų mokymus, kaip taikyti scenarijų planavimo metodą. Naujasis darbas šioje srityje 2012 metais  vykdytas nuotolinis scenarijų planavimo projektas, skirtas Jungtinės Karalystės švietimo sektoriuje veikiančioms organizacijoms.


Alain Wouters
Alainas - tai tarptautinį pripažinimą pelnęs ekspertas, dirbantis sprendžiant sudėtingas strategines problemas. Jis yra tarptautinės konsultacinės kompanijos Whole systems (Belgija) steigėjas ir direktorius, Pasaulinio verslo tinklo (angl. Global Business Network) narys. Pažymėtina, kad savo karjerą Alainas pradėjo Shell korporacijoje, kuri žinoma kaip scenarijų planavimo metodo taikymo pionerė. Iki 1994 metų Alainas dirbo vyriausiu analitiku Shell korporacijos Planavimo koordinavimo grupėje, kuri buvo atsakinga už scenarijų kūrimą. Šiuo metu Alainas dalyvauja eksperto vaidmenyje koordinuojant scenarijų planavimo metodo taikymą regioniniuose, tarptautiniuose projektuose, ypač konflikto zonose ir pasaulio "karštuose taškuose". Jo naujausi scenarijų kūrimo projektai: 2012 m. Europos ateitis (Aspen Institute France), 2010 m. Viduržemio jūros scenarijai (Marokas, Pasaulio ekonomikos forumas); 2009 m. - Šveicarijos ateitis 2030 (Šveicarijos federalinė kanceliarija); 2009 m. - Metalo ir kasybos scenarijai 2030 (Pietų Afrika, Pasaulio ekonomikos forumas).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą