2012 m. gruodžio 13 d., ketvirtadienis

Startavo bibliotekų ateities scenarijų kūrimo seminarai


Gruodžio 12 d. įvyko pirmasis Lietuvos valstybinės reikšmės ir apskričių viešųjų bibliotekų ateities scenarijų kūrimo seminaras Pokyčiai bibliotekų aplinkoje. Renginyje dalyviai atliko įvairias interaktyvias užduotis, skirtas nustatyti permainas, kurios gali turėti įtakos tiriamų bibliotekų ateities raidai per artimiausius 10 metų (t.y. iki 2023 metų). Seminare buvo siekiama:

• Aptarti tyrimo tikslą ir turinį, apibūdinti seminaro rezultatus ir jų panaudojimą scenarijams sukurti.
• Įsigilinti į tai, kas yra biblioteka ir kokioje aplinkoje ji veikia.
• Išnagrinėti, kokie pasaulyje ir Lietuvoje vykstantys politiniai, ekonominiai, socialiniai ir technologiniai pokyčiai gali turėti įtakos bibliotekų raidai per artimiausius 10 metų.
• Nustatyti, kokie su bibliotekomis susijusių organizacijų ir asmenų grupių pokyčiai gali turėti įtakos bibliotekų raidai per artimiausius 10 metų.
• Aptarti išskirtus bibliotekų aplinkos pokyčius ir juos lemiančias jėgas.


.
Renginio dalyviai – 42 bibliotekininkystės specialistai, mokslininkai, visuomenės veikėjai, vykdomosios valdžios ir savivaldos institucijų, asociacijų, pelno nesiekiančių ir visuomeninių organizacijų, verslo atstovai.


Darbas seminare vyko teminėse grupėse Bibliotekos regionams, Bibliotekos mokslininkams, Bibliotekos specialistams, Bibliotekos vartotojams su specialiaisiais poreikiais.

Susisteminę seminare išsakytas įžvalgas tyrėjai nustatys, kokios bibliotekų išorinės aplinkos jėgos paskatino dalyvių apibūdintus pokyčius. Šių jėgų sąrašas bus naudojamas kituose scenarijų kūrimo seminaruose.

Nuoširdžiai dėkojame visiems seminaro dalyviams!

3 komentarai:

  1. VISAS SKAITYKITE ŠIĄ TESTAMONĄ, KAIP GAUTI MANO PASKOLĄ IŠ TEISĖS IR PATIKĖTOS PASKOLOS ĮMONĖS. Mano vardas Kjerstin Lis, aš ieškojau paskolos savo skoloms padengti, visi, kuriuos sutikau, sukčiaujo ir pasiėmė pinigus, kol galiausiai sutikau poną Benjaminą. Breilis Lee Jis man suteikė 450 000,00 R paskolą. Jis padėjo ir kitiems mano kolegoms. Aš kalbu kaip laimingiausias žmogus visame plačiame pasaulyje šiandien ir pasakiau sau, kad bet kuris skolintojas, kuris gelbsti mano šeimą nuo mūsų blogos padėties, pasakysiu vardą visam plačiajam pasauliui ir aš su džiaugsmu sakau, kad mano šeima grįžo į gera, nes man reikėjo paskolos, kad pradėčiau visą gyvenimą, nes esu vieniša mama su 3 vaikais ir visas pasaulis atrodė, kad ji kabojo ant manęs, kol turėjau galvoje, kad Dievas atsiuntė paskolos davėją, kuris pakeitė mano gyvenimą ir mano šeimos, Dievo bijojo skolintojas, pone, Benjaminas, jis buvo Gelbėtojas, dievas, išsiųstas gelbėti mano šeimos, ir iš pradžių maniau, kad tai nebus įmanoma, kol negausiu paskolos, pakviečiau jį į savo šeimą. - viso vakarėlio, kurio jis neatsisakė, ir patarsiu kiekvienam, kuriam tikrai reikia paskolos, susisiekti su ponu Benjamin Breil Lee el. paštu (Lfdsloans@outlook.com), nes jis yra supratingiausias ir nuoširdžiausias paskolos davėjas. kada nors susitiko su rūpestinga širdimi. Jis nežino, kad aš tai darau, skleisdamas mano linkėjimą į mane, tačiau manau, kad turėčiau tuo pasidalinti su jumis, kad išvengtumėte sukčių. Prašau, saugokitės apsimetinėtojų ir susisiekite su tinkama paskolų bendrove el. Paštu per Lfdsloans@outlook. com arba „WhatsApp“ + 1-989-394-3740. .

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bibliotekos - svarbus objektas kiekvienoje Lietuvos vietovėje. Tačiau derėtų pasirūpinti netik pastatų atnaujinimu, bet ir naujausiomis knygomis iš kurių galima pasisemti naujų žinių. Nesenai lankiausi savo miestelio bibliotekoje ir norėjau atrasti knygų susijusių su sunkvežimiais, bei sunkvežimių remontu.

    Na taip galiu sakyti, kad man pasisekė ir atraudau šiokių tokių knygų, kaip remontuoti sunkvežimius ir kitą sunkiają techniką, tačiau tos knygos 2000 metų. Daug Lietuvos logistikos įmonių naudoja naujus sunkvežimius ir norėtusi atrasti naujos literatūros, apie naujų sunkvežimių remontą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mūsų parduotuvėje rasite tik geriausias halogenines lemputes, kurios padės jums geriau ir aiškiau matyti tamsiu paros metu ir leis mėgautis vairavimo teikiamais malonumais. Vairuokite saugiai pasirinkę tinkamo gamintojo lemputes.

    AtsakytiPanaikinti